Een 088 nummer aanvragen

Wat is een 088 nummer?

In tegenstelling tot lokale (net)nummers (010, 020, 030 etc.) waarbij het nummer aangeeft waar het bedrijf gevestigd is, geeft een 088 bedrijfsnummer juist een landelijke uitstraling. Met name voor bedrijven die in meerdere plaatsen in Nederland actief zijn is een 088-nummer een goed alternatief. 088-nummers worden uitgegeven in blokken van 100, 1.000 of 10.000 stuks.

Nederland de eerste aanbieder waar deze nummers aangevraagd kunnen worden

Nederland is het eerste (en enige) land in Europa dat deze telefoonnummers uitgeeft. Op 9 september 2004 kwamen deze nummers om precies te zijn op de markt. Nog geen 2 maanden later waren er al meer dan 400.000 088 nummers aangevraagd. Bij populaire nummer organiseert de OPTA (nu ACM) speciale veilingen. De ACM houdt ook toezicht op de uitgifte van de netnummers en op het telecomnetwerk (zie ook onderstaande video van de ACM).

In andere landen in Europa worden wel niet-geografische netnummers uitgegeven maar deze hebben geen opeenvolgende reeksen van nummers en zijn bovendien duurder om te bellen. In Nederland kost het bellen naar een 088 nummer niet meer dan het nationale beltarief.

Waarom een 088 netnummer?

Met een blok 088 nummers kunnen bedrijven met meerdere vestigingen elk een eigen telefoonnummer krijgen. Het is zelfs mogelijk om per werknemer een eigen telefoonnummer toe te wijzen (bijvoorbeeld via een hosted voip centrale). Ook kunnen kleinere bedrijven het nummer inzetten om in ieder geval een wat nationaler imago te krijgen. Ook kan het nummer doorverbonden worden, wederom via het online telefonie platform, naar werknemers die regelmatig thuiswerken. Zodoende blijft de uitstraling van het bedrijf in tact en is het zelfs mogelijk om via de rapportagetool inzicht te verkrijgen in het belverkeer per nummer. Een 088 nummer aanvragen is daarom naast professioneel, ook nog eens voordelig en gebruiksvriendelijk.

De techniek achter de nummerblokken

Met behulp van Voice over IP is het mogelijk om via een hosted voip provider alle nummers te beheren via een gebruiksvriendelijke interface. Hiermee kan je een keuzemenu maken, wachtrijen aanmaken, voicemail achterlaten, meldteksten instellen, wachtrijmuziek bepalen, doorverbinden en nog veel meer. En dit vaak tegen zeer aantrekkelijke kosten omdat bellen over het internet nou eenmaal veel voordeliger is dan bellen via het analoge netwerk.  Verder zijn er nog meer opties mogelijk zoals voice2mail en fax2mail.

Waarom geen 0900 of 0800 nummer gebruiken?

Een 0900 servicenummer is veelal een betaald nummer en heeft het imago van duur te zijn en klantonvriendelijk. Een 0800-nummer is daarentegen gratis en derhalve er g klantvriendelijk. Toch kan men kiezen voor een 088-nummer omdat je met zo’n blok gericht kan doorverbinden naar de juiste locatie of werknemer. Dat kan met een 0800-nummer alleen via een keuzemenu. Wanneer je als bedrijf meer dan tientallen vestigingen hebt dan wordt een 0800 nummer erg lastig doorverbinden. Je hebt immers een gigantisch keuzemenu nodig om naar alle vestigingen door te verbinden. Wanneer je ook nog een nummers naar werknemers doorverbindt is dit helemaal ondoenlijk. Wil je toch een 0800 nummer aanvragen kijk dan eens op www.babbl.nl.

088 of 085 nummers aanvragen?

De ACM geeft ook een nummerplan uit met 085-nummers. Het verschil is niet groot. Het belangrijkste verschil met een 088 nummer is dat een 085 nummer niet in blokken van minimaal 100 nummers hoeft te worden aangevraagd. Er kan ook slechts één nummer worden aangevraagd. Verder is het 085 nummer altijd gelijk aan het tarief van een normaal gesprek.

Voor meer informatie over 088, 085, 0555, 0800 en 0900 nummer neem je contact op met de Authoriteit Consument en Markt (ACM.nl).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *