Galaxy-lijn van Samsung flink uitgebreid

De allereerste Samsung Galaxy dateert alweer van 27 april 2009 en werd voor het eerst verkocht in juni 2009. Sinds de komst van de allereerste Galaxy is het hard gegaan met de inmiddels meest verkochte smartphone in de hele wereld. Iedereen kent het toestel en Samsung is met recht trots op de Galaxy-lijn. Wat begon met één mobiele telefoon is uitgegroeid tot een hele familie.

Samsung brengt hedendaags verschillende modellen onder de naam Galaxy uit. Het meest bekende model is de Samsung Galaxy S, het vlaggenschip van Samsung. Naast het vlaggenschip zijn er heel veel verschillende modellen uitgebracht. De meest bekende modellen onder de Galaxy naam zijn Ace, Zoom, Core, Grand en Note. Waarschijnlijk heb jezelf ooit een Samsung mobiele telefoon gehad, want al jaren is de Zuid-Koreaanse tech gigant de marktleider op het gebied van mobiele telefonie. De grootste concurrent is Apple al komt de Amerikaanse tech gigant niet in de buurt bij het marktaandeel dat Samsung hedendaags heeft.

Uitbreiding nog niet gestopt

In het jaar 2014 heeft Samsung de Galaxy-lijn van nog maar eens verder uitgebreid met een aantal nieuwe toestellen. Eind augustus heeft Samsung de Galaxy Alpha aangekondigd. Het is het eerste toestel van de Galaxy-lijn met een metalen chassis. Het is geen vlaggenschip want hiervoor komen de specificaties niet in de buurt bij het huidige vlaggenschip de Samsung Galaxy S5. Het is een goed teken dat het Zuid-Koreaanse bedrijf voor de Galaxy Alpha een metalen chassis heeft gebruikt want hier zitten Samsung liefhebbers al enige tijd op te wachten.

Nadat de Galaxy Alpha gepresenteerd was kwamen er al snel geruchten dat er nog meer nieuwe toestellen onder de Galaxy Alpha op de markt komen. Samsung zou naar verluid dit jaar nog een Samsung Galaxy A3, A5 en A7 op de markt brengen. Het betreffen allemaal geen vlaggenschepen maar ze zijn wel gemaakt van duurzame materialen. Het is wel de bedoeling daar Samsung d.m.v. Deze smartphones hun marktaandeel in Europa gaat vergroten!

Alle ogen zijn nu gericht op 2015

Nu Samsung heeft laten zien dat ze duurzame materialen gebruiken bij de productie van de Samsung Galaxy Alpha zijn alle ogen gericht op 2015. Naar verluid zal het Zuid-Koreaanse bedrijf begin 2015 het nieuwe vlaggenschip presenteren. Iedereen gaat ervan uit dat het toestel een metalen chassis krijgt en voorzien zal worden van nog ongeëvenaarde specificaties. Samsung zal iets moeten doen om Apple een halt toe te roepen nu de iPhone 6 en iPhone 6 Plus met abonnement enorm goed verkopen. Wij kijken al uit naar 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *