Sim Only en Pre Paid

Sim only en prepaid: zoek de verschillen

Vroeger, toen mobiele telefoons net voor de consumentenmarkt beschikbaar waren, had iedereen een prepaid abonnement. Men ging naar de winkel, kocht daar een kaart met beltegoed en kon dat zo opladen. Tegenwoordig kennen we ook andere telefoon abonnementen. Een abonnement met een telefoon bijvoorbeeld, en een sim only abonnement zonder mobiele telefoon. Het verschil tussen een sim only abonnement en een prepaid abonnement is veel mensen onduidelijk. Daardoor zijn er nog veel mensen die voor een prepaid abonnement gaan, maar goedkoper uit zijn met eensim only abonnement.

Overeenkomsten tussen prepaid en sim only
Zowel een sim only abonnement als een prepaid abonnement kunnen zonder mobiele telefoon worden aangeschaft. Het toestel heeft men zelf gekocht, of nog overgehouden van een telefoonabonnement met toestel. U ontvangt een simkaart die u in uw mobiele telefoon doet. Vervolgens belt, sms’t en/of internet u via de mobiele provider die aan de simkaart verbonden is.

Verschillen tussen prepaid en sim only
Een prepaid abonnement kunt u ook in combinatie met een mobiele telefoon krijgen. U betaalt dan vaak nog een klein bedrag voor het toestel. De telefoon is direct van u en wanneer u van provider wilt overstappen, is dat direct mogelijk. Een sim only abonnement kunt u niet direct opzeggen. Meestal zit u aan een abonnement van een jaar of twee jaar vast. Aan het einde van het contract kunt u overstappen van provider.

Vaak belt u met een sim only abonnement een stuk goedkoper dan met een prepaid abonnement. Dat komt doordat de provider de zekerheid heeft dat u niet direct zal overstappen op een andere provider. Bovendien heeft u met een sim only abonnement altijd tegoed. Waar u bij een prepaid abonnement handmatig uw beltegoed moet opladen, krijgt u dat bij een sim only abonnement automatisch bijgestort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *