Telefoonabonnementen vergelijken

Er zijn veel verschillende providers die allemaal hun eigen telefoonabonnementen aanbieden. Zo zit er verschil tussen abonnementen waar je een telefoon bij krijgt en sim only abonnementen. Daarnaast verschilt een abonnement per telefoon of per belminuten, sms’en en internetgebruik. Hieronder zullen de providers en hun aanbiedingen en het verschil tussen sim only en een telefoonabonnement worden toegelicht. Er is namelijk zo veel keuze bij de telefoonabonnementen, dat het soms ontzettend moeilijk lijkt om een beslissing te maken. Wij helpen met onderstaand stuk hierbij. Alle informatie die je moet weten zal hieronder worden gegeven.

Het verschil tussen een gewoon en een sim only abonnement

Normaal gesproken nemen mensen een gewoon abonnement waarbij ze een telefoon krijgen. Tegenwoordig zijn nieuwe smartphones zo duur, dat het onmogelijk is ze in één keer aan te schaffen. Een abonnement bij een grote provider houdt vaak in dat je er een nieuwe telefoon naar keuze bij krijgt. De marktwaarde van deze telefoon betekent grotendeels de prijs die je per maand gaat betalen voor een vastgestelde periode. Daarnaast betaal je ook nog voor belkosten, sms’en en internetgebruik. Hierdoor kunnen de maandelijkse kosten flink oplopen. Bij een sim only abonnement neem je een abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt. Hierbij betaal je, voor een aanzienlijk lager bedrag dan een gewoon abonnement, alleen voor belminuten, sms’en en internet. De simkaart doe je vervolgens in een oude telefoon die je al had of een nieuwe telefoon die je zelf hebt gekocht.

Verschillende telefoonabonnementen

Er zijn te veel providers om op te noemen. Zo heb je Vodafone, KPN, Ben, Hi, T-Mobile, Telfort, noem maar op… En al deze providers hebben zo hun eigen voordelen en hun eigen nadelen. En ze hebben ook allemaal hun eigen acties. Zo kun je alleen bij Robin Mobile een onbeperkt abonnement nemen waarbij het internet, het aantal sms’jes en het aantal belminuten onbeperkt is. Vodafone en KPN bieden daarentegen hele voordelige sim only abonnementen aan, maar zijn de overstapkosten weer wat groter. Bij Youfone kun je de goedkoopste sim only abonnementen afsluiten, maar zit er weer geen internet bij. Bij Ziggo kun je voor 15 euro 300 minuten bellen en sms’en en krijg je er ook nog eens 1000 mb bij, bij een sim only abonnement. Al met al zijn er dus veel verschillende factoren waardoor jij uiteindelijk tot je besluit kunt komen. Welke provider je kiest en welk abonnement je afsluit hangt uiteindelijk altijd af van jouw telefoongebruik. Waar voel jij je het meest prettig bij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *