Waarom Sim Only

Waarom kiezen voor een SIM Only abonnement?

Eerst zal ik even inhaken op de term SIM Only. Zoals de naam het eigenlijk al zegt is het enkel een simkaart waaraan een mobiel abonnement gekoppeld zit. Aan een dergelijke abonnement zitten veel voordelen vast, zoals de kosten. Hier kom ik later nog even op terug. Een SIM Only abonnement moet je niet verwarren met een prepaid simkaart. Bij een SIM Only abonnement wordt het tegoed voor het bellen, SMS’en en data maandelijks door de provider automatisch opgewaardeerd waarvoor je de rekening ontvangt. Bij een prepaid simkaart heb je zelf de kosten in de hand en moet je zelf handmatig opwaarderen wanneer jij dit nodig vind.

Voordelen SIM Only
Het absolute grote voordeel van een SIM Only abonnement zijn de kosten. Wanneer je nog zelf over een prima toestel beschikt is het een verstandig besluit om eventueel het huidige abonnement om te zetten naar een SIM Only abonnement. Dit kan uiteraard bij jouw huidige provider, maar overstappen kan ook! Gemiddeld kun je dan de maandelijkse kosten met ruim 30% tot 50% laten zakken. Je betaald dus feitelijk minder, maar je hebt wel nog alle diensten van een abonnement in combinatie met een telefoon.

Het loont om te vergelijken
De markt van SIM Only abonnementen is groot en het loont daarom om het SIM Only abonnement te vergelijken. Afhankelijk van jou maandelijkse belminuten, SMS’jes en data kun je de goedkoopste provider makkelijk vinden en zo direct honderden euro’s per maand besparen! Iedere beller heeft weer andere eisen en wensen en zo kun je altijd het juiste abonnement vinden met de laagste kosten, maar toch de service van een volwaardig abonnement.

SIM Only versus prepaid
Ik krijg nog wel eens de vraag of het verstandig is om van prepaid naar SIM Only over te stappen. Die vraag is lastig te beantwoorden, maar het is voornamelijk goed kijken naar jou eigen belgedrag. Als stelregel hanteer ik persoonlijk het volgende. Wanneer je per 3 maanden € 20,- prepaid opwaardeert ben je meer een prepaid beller. Wanneer je dit bedrag maandelijks opwaardeert kan een SIM Only abonnement al voordeliger zijn. Ook de belkosten liggen bij een dergelijk abonnement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *